LobNobs

LobNobs

LobNobs 90 gram (kjøl)

Alaska Pollock 68%, vann, eggehvite, potetstivelse, modifisert stivelse, salt, sukker, smaksforsterker (E621, E631), aroma, fargestoff (E120, E160(a)(ii)). Allergener: egg, fisk.

Tilgjengelig på Rema 1000, Oda.com og Coop.

LobNobs

LobNobs 110 gram (frys)

Alaska Pollock 68%, vann, eggehvite, potetstivelse, modifisert stivelse, salt, sukker, smaksforsterker (E621, E631), aroma, fargestoff (E120, E160(a)(ii)). Allergener: egg, fisk.

Tilgjengelig på Rema 1000, Oda.com og utvalgte Meny, Spar og Eurospar.

Om LobNobs

Har du først smakt LobNobs så er det lett å bli hekta. LobNobs er sunne og smakfulle biter laget av renskåret og kvernet hvitfiskfilet. LobNobs er produsert av førsteklasses råstoff av Alaska Pollock og inneholder 70% hvitfiskfilet fra et bærekraftig fiskeri. LobNobs har et høyt innhold av protein, vitamin D og omega-3. Å spise LobNobs er en enkel måte å spise fisk på for store og små. LobNobs er smakfull, enkel og anvendelig.

LobNobs kan brukes til «alt»! LobNobs passer utmerket som pålegg, i salater, snacks, sushi, wraps, pasta, fingermat, supper og andre småretter. Du kan bruke LobNobs til frokost, lunsj, kveldsmat og middag, og du kan ta med LobNobs i nistepakka eller som turmat.

Sibelia tilbyr LobNobs i to varianter; som kjølevare (90 g) og som frysevare (110 g). Spør etter LobNobs i din butikk eller kjøp her på nett.

LobNobs

Flippingbook

Flippingbook
Klikk på bildet for å se vår flippingbook.

Ofte stilte spørsmål

LobNobs er et spiseklart produkt av hvitfiskfilet (surimi). LobNobs inneholder 70% fisk og har et høyt innhold av protein, omega-3, vitamin D og selen samt et lavt innhold av fett, mettet fett og sukker. LobNobs kan spises som den er, eller kan inngå som en ingrediens i en rekke varierte og smakfulle matretter, som pålegg, salater og småretter. LobNobs tilhører den japanske produktgruppen ”kanikama”. Kanikama er en betegnelse på en rekke japanske spiseklare produkter hvor surimi inngår som en ingrediens.

LobNobs får du på REMA 1000, Oda.com og Coop. Du kan også få tak i LobNobs på utvalgte Spar-, Eurospar- og Meny-butikker.

Vi benytter Alaska Pollock, fra Beringhavet. Fisken er MSC sertifisert noe som sikrer et bærekraftig fiske som ivaretar livet i havet. Fiskeslaget har hvitt kjøtt, nøytral smak og gode bindeegenskaper – noe som muliggjør den unike konsistensen du opplever når du spiser LobNobs.

LobNobs produseres i Japan, som er surimiens og kanikamaens hjemland.

Ja, LobNobs er sunt å spise! Det er rikt på protein, vitamin D og selen, i tillegg til at det har et lavt innhold av fett og mettet fett. LobNobs inneholder 70% ren hvitfiskfilet og er et av få spiseklare produkter på markedet med et så høyt innhold av fisk. Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser 300-400g fisk (2-3 middagsporsjoner i uka.) Spiser du en pakke LobNobs har du dekket ¼ av denne anbefalingen.

På grunn av smaken! Det er viktig å få i seg nok fisk, men minst like viktig er matglede og den gode smaksopplevelsen. LobNobs er et prisvennlig produkt som skal gjøre det enkelt for liten og stor å få i seg nok fisk!

LobNobs inneholder kun to allergener – fisk og egg. Produktet er ikke tilsatt melk, soya, nøtter, skalldyr eller øvrige allergener. Produktet er også helt fri for gluten og palmeolje.

LobNobs kan spises av barn, gravide og ammende

Ja, LobNobs er faktisk et anbefalt produkt om en har utfordringer knyttet til irritabel tarm. Du finner oss i oversikten til Helse-Bergen her.

LobNobs inneholder 14 gram protein pr. 100 gram produkt. Dette tilsvarer 60 energiprosent (andelen energi i produktet fra protein). Det er et krav til at proteinrike produkter inneholder minst 20 energiprosent protein. LobNobs inneholder tre ganger så mye som minstekravet. Proteiner bidrar til opprettholdelse og vekst i muskelmasse og bidrar til å opprettholde normale knokler. 

LobNobs inneholder 70 % hvit fiskefilet har et høyt innhold av de marine omega-3-fettsyrene EPA* og DHA** som du også finner i tran og laks. Nivået kan sammenlignes med omega-3-innholdet i annen mager fisk og skalldyr.

LobNobs inneholder 107 mg pr. 100 gram EPA (27 mg) og DHA (80 mg) og 118 mg pr. pakke. Dette er 118 % av referanseinntaket. EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA. En pakke LobNobs gir 118 mg EPA og DHA. DHA bidrar dessuten til å opprettholde normal hjernefunksjon og normalt syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA. En pakke LobNobs gir 88 mg DHA.

*Eikosapentaensyre
**Dokosaheksaensyre

LobNobs inneholder 70 % hvit fiskefilet og har derfor et høyt innhold av vitamin D. LobNobs inneholder 2,0 µg vitamin D pr. 100 gram og 2,1 µg pr. pakke. Dette er 39 % av referanseinntaket på 5 µg. Anbefalt daglig inntak er 10 µg pr. dag for barn over 2 år og voksne.

Vitamin D har mange funksjoner i kroppen og kan bidra til normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor, normale kalsiumnivåer i blodet, opprettholdelse av normal muskelfunksjon, normale knokler og tenner, opprettholdelse av immunsystemets normale funksjon og i tillegg spiller vitamin D en rolle i celledelingsprosessen. Spis minst 1/2 pakke LobNobs for gunstig virkning av vitamin D.

LobNobs inneholder 70 % hvit fiskefilet og har derfor et høyt innhold av selen. LobNobs inneholder 21 µg vitamin D pr. 100 gram og 23 µg pr. pakke. Dette er 38 % av referanseinntaket på 55 µg. Anbefalt daglig inntak er hhv. 50 µg og 60 µg for kvinner og menn.

Selen har flere funksjoner i kroppen og kan bidra til opprettholdelse av normalt hår og negler, immunsystemets og skjoldbruskkjertelens normale funksjon, selen er også en antioksidant som kan bidra til å beskytte cellene mot oksidativt stress og hos menn kan selen bidra til normal spermatogenese (utvikling og modning av sædceller). Spis minst 1/2 pakke LobNobs for gunstig virkning av selen.

LobNobs er har et lavt fettinnhold, dvs. kun 2 prosent av energi kommer fra fett. Innholdet av fett er det samme som du finner i reker, hummer, abbor, hvitting og Alaska Pollock. Mange ferdigprodukter med hvit fisk har et høyere fettinnhold (kilde Matvaretabellen.no) som er tilsatt. f.eks. soyaolje, rapsolje eller palmeolje. LobNobs er ikke tilsatt fett – heller ikke palmeolje.

Nei, LobNobs er ingen god kilde til jern, men kan bidra til opptaket av jern når det spises sammen med andre matvarer som inneholder jern (ikke-hemjern), f.eks. grovbrød, fullkornpasta, naturris, grønne grønnsaker og belgfrukter. Gunstige virkning på jernopptaket oppnås ved å innta 50 g fisk sammen med næringsmidler som inneholder ikke-hemjern. 1 pakke LobNobs inneholder 77 gram hvit fiskefilet.

I LobNobs tilsettes karminer (E120) og karotener (E160a).

Det er tilsatt litt sukker både som stabilisator i fiskefarsen og for god smak. Som stabilisator sørger sukker for at fisken er like god etter opptining. Dette gjør at produktet får en god smaksaksept samtidig som det inneholder mye fisk og lite sukker totalt.

Sorbitol brukes som stabilisator i LobNobs. Dette er en vanlig tilsetting i fiskeprodukter som skal fryses ned. Sorbitol finnes i mange frukter og bær, bl.a. i rognebær, Sorbus aucuparia, noe som har gitt det navnet. Sorbitol er nært beslektet med sukkerartene og lages av glukose.

Nei, selve produksjonen av LobNobs baserer seg på en teknologi som tar utgangspunkt i en tradisjonell japansk konserveringsmetode for fisk.

Bli inspirert